FASHION

DIY: make your own Chanel candle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik zag vaak kaarsen op Tumblr en Instagram voorbij komen met onder andere het Chanel logo erop. Ik vond dit er zo leuk uit zien dat ik besloot om het zelf te gaan proberen! Ik moest natuurlijk wel eerst even Googelen. Hoe krijg je een Chanel logo op een kaars? Ik dacht dat het vrij moeilijk zou zijn, maar integendeel! Dit is zo gemakkelijk om te doen en het resultaat is het zoveel meer waard. Ik ben erg enthousiast, ik hoop jullie ook!

Dit heb je nodig om jouw kaars te maken:
– schaar
– föhn
– Chanel logo (papier)
– bakpapier
– kaars
– fineliner
– tissue
so let’s begin!

diykaars1

Stap 1 Eerst pak je natuurlijk al je materiaal bij elkaar wat je nodig hebt.
Stap 2 Dan pak je het voorbeeld, in dit geval een Chanel logo en deze leg je onder de tissue. Let op dat er geen bedrukking in je tissue zit (in ieder geval niet over heel je tissue).
Stap 3 Dan kun je het logo gaan overtrekken, doe dit voorzichtig want een tissue kan snel scheuren door de inkt! Trek de tissue heel zachtjes strak terwijl je aan het tekenen bent.
Stap 4 Als je klaar bent met je tekening begint het echte ‘werk’. Ik denk dat dit het moeilijkste deel is van deze DIY haha. Haal de tissue uit elkaar en zorg dat je maar één laag over houd. Let wel op dat je dit voorzichtig doet, omdat de tissue kan scheuren.

diykaars2

Stap 5 Hier zie je hoe dun een laagje is! Knip dan het logo uit en blijf zo dicht mogelijk bij de randjes. Het is niet erg als er een randje overblijft want dit smelt toch in de kaars. Wees hier ook voorzichtig mee dat het niet scheurt.
Stap 6 Leg nu het logo zo neer op je kaars hoe jij hem wilt hebben.
Stap 7 Pak het bakpapier erbij, en zorg voor een groot stuk. Zorg voor een groot stuk bakpapier, zodat je hem aan de achterkant aan beide uiteinden kan vastpakken. Dit zul je zo zien op de afbeelding.

diykaars3

Stap 8 Doe het bakpapier om de kaars heen zoals op de afbeelding. Het bakpapier op het logo moet strak en glad zitten. Dit zorgt ervoor dat je je handen niet verbrand tijdens het föhnen!
Stap 9 En.. föhnen maar! Hou de föhn dicht bij de kaars en let op dat de kaars niet smelt. Mocht dit gebeuren stop dan even met föhnen en laat de kaars afkoelen. Je föhn ongeveer 40 seconden en ziet vanzelf wanneer het logo in de kaars gesmolten is, het logo word dan namelijk ineens heel goed zichtbaar.
Stap 10 Done! Zoals jullie zien heb ik een andere kaars ineens. Dit komt omdat de kaars die ik eerst had blijkbaar toch niet goed was, het logo smolt namelijk niet in de kaars. Ik wou eerst opnieuw foto’s gaan maken, maar ik dacht nee dit moet ik delen met jullie! Je kunt dus geen geurkaars gebruiken voor deze DIY, maar een gewone normale kaars. Het uiteindelijke resultaat is dus wel goed gelukt!

diykaars5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik heb 3 kaarsen gemaakt en ik vind het er zo leuk uitzien! Ik kan er naar blijven kijken. Als ik een eigen huisje heb ga ik deze kaarsen zeker ergens neerzetten. Het is natuurlijk ook mogelijk om iets anders op je kaars te maken! Dit doe je gewoon op dezelfde manier. I’m in love with my Chanel candles, and what do you guys think?

XO’s Kim

Advertenties

11 thoughts on “DIY: make your own Chanel candle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s